Jajeczne muffinki
19 września 2016Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie? Jajeczne muffinki będą jak znalazł. Niezwykle proste w przygotowaniu, a smakują obłędnie. Palce lizać!
Żurek to tradycyjna potrawa, którą zajadali się już nasi przodkowie. Dzisiaj przedstawiamy prosty przepis na klasyczną zupę z dodatkiem jajka i kiełbasy. Danie to świetnie nasyci i rozgrzeje, doskonale sprawdzi się na wielkanocnym stole.
Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
30 dag wędzonej kiełbasy
5 dag wędzonego boczku
Pęczek włoszczyzny
0,5 l zakwasu na żur
4-5 suszonych grzybów
3-4 ząbki czosnku
2-3 łyżki kwaśnej śmietany
5-6 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe
Majeranek
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Życzymy smacznego!