Jajko zapiekane w bułce

Jajko zapiekane w bułce

Jajko zapiekane w bułce

Możliwość komentowania Jajko zapiekane w bułce została wyłączona

Proste, smaczne i aromatyczne – takie właśnie jest jajko zapiekane w bułce. Rewelacyjny pomysł na śniadanie. Smacznego!

 

Składniki:

  • 1 duża bułka
  • 1 jajko
  • 1 plaster ulubionej szynki
  • 1 plaster sera żółtego
  • Sól i pieprz
  • Świeży szczypiorek lub koperek
  • 1 łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

  1. Odkrój górną część bułki (3/4 wysokości). Masło rozpuść z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posmaruj nim dwa kawałki bułki.
  2. Na spodzie bułki ułóż plaster sera i pokrojoną w kostkę szynkę. Do bułki wbij jajko, dopraw solą i pieprzem, posyp posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. Nałóż górną część bułki.
  3. Bułkę piecz w nagrzanym do 180 piekarniku przez około 10 minut (aż jajko się zetnie).

About the author:

Related Posts

Śledź JAJA BRYCHCY w Social Media

Back to Top