Jajeczne muffinki

Jajeczne muffinki

Jajeczne muffinki

Możliwość komentowania Jajeczne muffinki została wyłączona

Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie? Jajeczne muffinki będą jak znalazł. Niezwykle proste w przygotowaniu, a smakują obłędnie. Palce lizać!

 

Składniki na 6 sztuk:

  • 6 jajek
  • 6 plasterków boczku, szynki parmeńskiej lub serrano
  • Sól i pieprz
  • Posiekany szczypiorek
  • Odrobina oleju

Sposób przygotowania:

  1. Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Formę na muffinki posmaruj olejem, we wgłębienie włóż po plasterku szynki lub boczku. Do środka wbij po jednym jajku, lekko przypraw solą i pieprzem.
  2. Wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut. Wyjmij delikatnie muffinki, posyp posiekanym szczypiorkiem i gotowe. Najlepiej podawać ciepłe ze świeżym pieczywem. Smacznego!

About the author:

Related Posts

Śledź JAJA BRYCHCY w Social Media

Back to Top