Jajka zapiekane w kokilkach

Jajka zapiekane w kokilkach

Jajka zapiekane w kokilkach

Możliwość komentowania Jajka zapiekane w kokilkach została wyłączona

Przedstawiamy przepis na pyszne zapiekane jajka. Sprawdzą się jako przystawka oraz jako pożywna kolacja. Potrawa jest smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Życzymy smacznego!

 

 

Składniki na jedną kokilkę:

2 jajka

2 plastry szynki drobiowej

2 łyżki startego sera żółtego

Sól, pieprz, zioła prowansalskie, chili

Sposób przygotowania:

  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Jeden plaster szynki pokrój w cieniutkie paseczki i połóż je w kokilce. Do szynki dodaj starty ser żółty i przyprawy, zamieszaj.
  3. Do szynki, sera i przypraw wbij jajka, posyp solą i pieprzem.
  4. Drugi plaster szynki pokrój w kosteczkę i posyp nią jajka w kokilce.
  5. Kokilkę wstaw do piekarnika i piecz 10-12 minut.
  6. Danie najlepiej serwuj z chlebem i masłem.

About the author:

Related Posts

Śledź JAJA BRYCHCY w Social Media

Back to Top