Jaja w sosie musztardowym

Jaja w sosie musztardowym

Jaja w sosie musztardowym

Możliwość komentowania Jaja w sosie musztardowym została wyłączona

Bardzo szybki sposób na przepyszny obiad  – jajka w musztardzie. Można je podawać z ziemniakami i surówką.

 

 

Składniki:

  • 8 jaj
  • 2 łyżki masła
  • Łyżka mąki
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 cebula
  • 450 ml bulionu mięsnego lub warzywnego
  • Pieprz
  • Sól
  • 1 liść laurowy
  • Koperek lub szczypiorek

 

Sposób przygotowania:

Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na pół. 1 łyżkę masła rozpuścić na patelni i dodać cebulę. Cebulę zeszklić. W rondlu zrobić zasmażkę z masła i mąki. Dodać zeszkloną cebulą, musztardę i wcześniej przygotowany bulion. Całość gotować kilka minut, aż zgęstnieje. Jajka polać sosem i posypać solą, pieprzem i świeżym koperkiem/szczypiorkiem.

 

Uwaga: Do sosu można również dodać odrobinę miodu, żeby nie był zbyt kwaśny.

About the author:

Related Posts

Śledź JAJA BRYCHCY w Social Media

Back to Top