Jajeczne muffinki
19 września 2016Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie? Jajeczne muffinki będą jak znalazł. Niezwykle proste w przygotowaniu, a smakują obłędnie. Palce lizać!
Bardzo szybki sposób na przepyszny obiad – jajka w musztardzie. Można je podawać z ziemniakami i surówką.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na pół. 1 łyżkę masła rozpuścić na patelni i dodać cebulę. Cebulę zeszklić. W rondlu zrobić zasmażkę z masła i mąki. Dodać zeszkloną cebulą, musztardę i wcześniej przygotowany bulion. Całość gotować kilka minut, aż zgęstnieje. Jajka polać sosem i posypać solą, pieprzem i świeżym koperkiem/szczypiorkiem.
Uwaga: Do sosu można również dodać odrobinę miodu, żeby nie był zbyt kwaśny.