Jajeczne muffinki
19 września 2016Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie? Jajeczne muffinki będą jak znalazł. Niezwykle proste w przygotowaniu, a smakują obłędnie. Palce lizać!
Dzisiaj prezentujemy ciekawy przepis na przekąskę, doskonałą na wczesny lunch i na lekką kolację. Są to jajka sadzone na tortilli, z sosem meksykańskim i awokado! Proste, szybkie, zdrowe i pożywne!
Składniki (na porcje dla 2 osób):
Przygotowanie:
1. Podziel placki na 2 części – my wycięliśmy foremką mniejsze koła.
2. Obierz awokado, pokrój na małe kawałeczki.
3. Umyj pomidory, obierz ze skóry, pokrój w kosteczkę. Wrzuć do miseczki. Dodaj 1 łyżkę keczupu i przyprawy. Wymieszaj – powstanie pyszna aromatyczna salsa pomidorowa.
4. Posadź na patelni 4 jajka – przygotuj je w formie „sadzonej”.
5. Na wykrojone placki tortilli wyłóż sos pomidorowy. Następnie połóż gorące jajko sadzone i znowu połóż sos pomidorowy. Na jajku ułóż kilka kostek awokado. Całość posyp pokruszoną fetą lub startą mozarellą.
Podawaj z jeszcze większą ilością sosu pomidorowego! Smacznego!