Tosty z jajkiem i awokado
16 czerwca 2016Tosty z jajkiem to prosty, szybki i przede wszystkim smaczny pomysł na przekąskę lub pożywne śniadanie. Jajko i awokado świetnie ze sobą współgrają i wspaniale smakują.
Prosta i pyszna przekąska, która może stanowić zarówno pożywny lunch jak i smaczną kolację! Do jej przygotowania potrzebne ci tylko jajka, bekon (boczek), kilka kropli oleju, forma do babeczek i ulubione przyprawy!
Formę do pieczenia babeczek nasmaruj olejem (cieniuteńką warstwą). Ułóż w dołkach na babeczki plastry boczku w taki sposób, aby tworzyły gniazdko. Do środka każdej babeczki wbij jedno jajko. Na górę wsyp ulubione przyprawy. Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz do całkowitego ścięcia się jajka!
Jeśli lubisz chrupiący boczek, włóż najpierw formę z samym boczkiem, a jaja wbij do podpieczonego już boczku.
Podawaj z ulubionym pieczywem lub świeżą surówką! Smacznego :-)