Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Możliwość komentowania Pasta jajeczna została wyłączona

Niezwykle prosta oraz szybka pasta jajeczna. Doskonała na kanapki lub jako farsz do pomidorów.

 

 

 

Składniki:

  • 6 jajek
  • 3 ogórki kiszone lub kilka marynowanych grzybków
  • 10 dag żółtego sera
  • Szczypiorek
  • Majonez
  • Pieprz
  • Sól

 

Przygotowanie:

Jaja gotujemy na twardo, następnie obieramy i oddzielamy białka od żółtek. Żółtka miażdżymy widelcem w miseczce. Dodajemy do tego drobno posiekane białka, ogórki/grzyby, ser oraz szczypiorek. Wszystko mieszamy z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem.

 

Uwaga: Nie dodajemy zbyt dużo soli, gdyż ogórki i ser są dosyć słone.

About the author:

Related Posts

Śledź JAJA BRYCHCY w Social Media

Back to Top