Francuskie kwadraty z jajkiem

Francuskie kwadraty z jajkiem

Francuskie kwadraty z jajkiem

Możliwość komentowania Francuskie kwadraty z jajkiem została wyłączona

Pyszne i szybkie francuskie kwadraty z ciasta francuskiego z jajkiem i Twoimi ulubionymi dodatkami! Bardzo szybkie w przygotowaniu a jakie smaczne!

Składniki na 4 sztuki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

4 jajka (8 jajek z podwójną porcją) + 1 jajko do smarowania

8 plastrów boczku

1 duży pomidor

świeża bazylia

 

Przygotowanie:

1. Podziel placek ciasta francuskiego na 4 części.

2. Każdą część podziel na 2 równe części. Jeden z kwadratów podziel na 4 paski. Na dużym kwadracie poukładaj paski w taki sposób, by utworzyły kwadratową miseczkę ( kwadrat na dnie, a na nim obrzeża z pasków ciasta). Nadaj kwadratom wklęsłej formy.

3. Do każdego kwadratu wbij 1-2 jaja, połóż po 2 plastry pomidora i boczku. Na koniec dodaj liść bazylii.

4. Delikatnie posól.

5. W miseczce roztrzep jajko. Posmaruj pędzelkiem brzegi ciasta.

6. Piecz w piekarniku ok.20-25 minut.

Smacznego!!!!!

 

About the author:

Related Posts

Śledź JAJA BRYCHCY w Social Media

Back to Top