Tatar z jajkiem
Tatar z jajkiem
7 stycznia 2015 Możliwość komentowania Tatar z jajkiem została wyłączonaTatar z jajkiem to tradycyjna, prosta i bardzo smaczna przystawka. Należy jedynie zadbać o świeże mięso od sprawdzonego sprzedawcy oraz dobre jaja. Resztę zrobisz sam bez problemu.
Składniki:
- Świeże jaja
- 0,5 kg wołowiny
- 2 cebule
- 4 korniszony
- Grzybki marynowane
- Natka pietruszki
- Oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Mięso należy dokładnie umyć i drobno zmielić (nawet kilkakrotnie). Pokrój cebulę, ogórki, grzybki oraz pietruszkę i wymieszaj dokładnie z mięsem. Można także podać korniszony, grzyby i pietruszkę osobno. Całość dopraw solą i pieprzem. Dolej 3 łyżki oliwy z oliwek i ponownie wymieszaj. Następnie uformuj średniej wielkości kule i zrób w nich wgłębienia. Do każdego wgłębienia dodaj surowe żółtko. Smacznego.