Tosty z jajkiem i awokado

Tosty z jajkiem i awokado

Tosty z jajkiem i awokado

Możliwość komentowania Tosty z jajkiem i awokado została wyłączona

Tosty z jajkiem to prosty, szybki i przede wszystkim smaczny pomysł na przekąskę lub pożywne śniadanie. Jajko i awokado świetnie ze sobą współgrają i wspaniale smakują.

 

Składniki na 4 kromki:

  • 4 kromki ulubionego chleba
  • 4 jajka
  • 1 dojrzałe awokado
  • Sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na półtwardo (ok. 7 minut). Obierz ze skorupek i przekrój na pół.
  2. Kromki chleba delikatnie podpiecz w tosterze (ewentualnie na patelni).
  3. Awokado obierz ze skórki, a miąższ posiekaj widelcem na dość drobne kawałki.
  4. Kromki chleba wysmaruj awokado, nałóż 2 połówki jajka na każdą kromkę, dopraw solą i pieprzem. Smacznego!

About the author:

Related Posts

Back to Top