Tatar z jajkiem

Tatar z jajkiem

Tatar z jajkiem

Możliwość komentowania Tatar z jajkiem została wyłączona

Tatar z jajkiem to tradycyjna, prosta i bardzo smaczna przystawka. Należy jedynie zadbać o świeże mięso od sprawdzonego sprzedawcy oraz dobre jaja. Resztę zrobisz sam bez problemu.

 

 

Składniki:

  • Świeże jaja
  • 0,5 kg wołowiny
  • 2 cebule
  • 4 korniszony
  • Grzybki marynowane
  • Natka pietruszki
  • Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Mięso należy dokładnie umyć i drobno zmielić (nawet kilkakrotnie). Pokrój cebulę, ogórki, grzybki oraz pietruszkę i wymieszaj dokładnie z mięsem. Można także podać korniszony, grzyby i pietruszkę osobno. Całość dopraw solą i pieprzem. Dolej 3 łyżki oliwy z oliwek i ponownie wymieszaj. Następnie uformuj średniej wielkości kule i zrób w nich wgłębienia.  Do każdego wgłębienia dodaj surowe żółtko. Smacznego.

About the author:

Back to Top