Optymalny sernik Kwaśniewskiego

Optymalny sernik Kwaśniewskiego

Optymalny sernik Kwaśniewskiego

Możliwość komentowania Optymalny sernik Kwaśniewskiego została wyłączona

Sernik Kwaśniewskiego to propozycja dla tych którzy preferują bardzo jajeczne serniki :) Bogaty w żółtka sernik z diety Kwaśniewskiego to ciekawa propozycja – kto jeszcze nie próbował powinien choć raz sprawdzić:)

Do upieczenia dużej blachy sernika potrzebujesz 1kg sera (pełnotłusty twaróg), 500g masła, 24 żółtka, 16 białek, 10 dkg cukru pudru, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 15 dag rodzynek i odrobina aromatu waniliowego.

Do misy malaksera lub robota kuchennego wrzuć pokruszony biały ser, miękkie masło, żółtka, cukier puder, budyń, aromat waniliowy i wymieszaj na gładką masę. Wrzuć do gładkiej masy namoczone rodzynki. W osobnym naczyniu na sztywną pianę ubij białka z 16 jaj. Ubitą pianę przełóż do misy z masą serową i wymieszaj delikatnie drewnianą łyżką.

Całość masy przelej na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz 60-70 minut w temperaturze ok. 180 stopni.

About the author:

Related Posts

Back to Top