Naleśniki z jajkiem

Naleśniki z jajkiem

Naleśniki z jajkiem

Możliwość komentowania Naleśniki z jajkiem została wyłączona

Przepis na jajka w naleśnikach jest bardzo popularnym pomysłem na szybką przekąskę. Do przygotowania tej potrawy potrzebujemy gotowe już usmażone wcześniej naleśniki, kilka plastrów szynki i kilka jajek oraz sól, pieprz, zioła do smaku.

Uwaga! Na każdego naleśnika przypada 1 jajko i minimum 2 plastry szynki.

Przygotowanie:

Bierzemy usmażonego naleśnika, układamy go na głębokim talerzu, tworząc zagłębienie. Wbijamy do środka jajko, wsypujemy przyprawy, nakładamy plastry szynki, zawijamy boki tworząc kwadrat. Smażymy ponownie z jednej strony do całkowitego ścięcia jajka. Podajemy na gorąco, z keczupem lub innym ulubionym sosem.

About the author:

Related Posts

Back to Top