Meksykańska przekąska

Meksykańska przekąska

Meksykańska przekąska

Możliwość komentowania Meksykańska przekąska została wyłączona

Fantastyczne jajka sadzone po meksykańsku!

Dzisiaj prezentujemy ciekawy przepis na przekąskę, doskonałą na wczesny lunch i na lekką kolację. Są to jajka sadzone na tortilli, z sosem meksykańskim i awokado! Proste, szybkie, zdrowe i pożywne!

Składniki (na porcje dla 2 osób):

  • 2 średnie placki (gotowe tortille)
  • 4 jajka sadzone Brychcy
  • pół dojrzałego awokado
  • 2 duże pomidory i łyżka  keczupu pomidorowego
  • ulubione przyprawy
  • odrobina sera feta lub mozarella do posypania

Przygotowanie:

1. Podziel placki na 2 części – my wycięliśmy foremką mniejsze koła.

2. Obierz awokado, pokrój na małe kawałeczki.

3. Umyj pomidory, obierz ze skóry, pokrój w kosteczkę. Wrzuć do miseczki. Dodaj 1 łyżkę keczupu i przyprawy. Wymieszaj – powstanie pyszna aromatyczna salsa pomidorowa.

4. Posadź na patelni 4 jajka – przygotuj je w formie „sadzonej”.

5. Na wykrojone placki tortilli wyłóż sos pomidorowy. Następnie połóż gorące jajko sadzone i znowu połóż sos pomidorowy. Na jajku ułóż kilka kostek awokado. Całość posyp pokruszoną fetą lub startą mozarellą.

Podawaj z jeszcze większą ilością sosu pomidorowego! Smacznego!

 

About the author:

Related Posts

Back to Top