Jajka w papryce

Jajka w papryce

Jajka w papryce

Możliwość komentowania Jajka w papryce została wyłączona

Zapraszamy na przepyszną wariację śniadaniowo-lunchową! Tak prosta, a jaka pyszna! Aby przygotować tą smakowitą przekąskę potrzebna Wam będzie papryka w ulubionym kolorze, świeże jaja (najlepiej od Brychcy) i ulubiona zielenina – polecamy szczypiorek, ponieważ cudownie komponuje się z jajkiem!

Przygotowanie na pyszne jajka w papryce jest szybkie i proste – myjemy dokładnie paprykę, wydrążamy z niej gniazdo nasienne i kroimy w poprzek uzyskując grube „plastry” na mniej więcej 1 cm grubości. Tak przygotowany plaster papryki wkładamy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością tłuszczu – do środka plastra wbijamy jajo – dodajemy soli i ewentualnie pieprzu. Na sam koniec dodajemy szczypiorek. Zdejmujemy z patelni, gdy jajo osiągnie najbardziej lubiany przez nas stopień ‚ścięcia” :-) Smacznego!

About the author:

Related Posts

Back to Top