Jajka nadziewane awokado

Jajka nadziewane awokado

Jajka nadziewane awokado

Możliwość komentowania Jajka nadziewane awokado została wyłączona

Jajka bezsprzecznie królują na wielkanocnym stole. Można je przygotować na setki różnych sposobów, dzięki czemu wcale się nie nudzą. Tym razem proponujemy jajka nadziewane awokado. Gorąco polecamy takie połączenie smaków.

Składniki:

  • 5 jajek
  • Pół dojrzałego awokado
  • 1 plasterki chudego boczku lub szynki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Posiekany szczypiorek i koperek
  • Sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

  1. Awokado obierz ze skórki, rozgnieć widelcem i skrop świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.
  2. Boczek lub szynkę pokrój w kosteczkę i lekko podsmaż na patelni (aż się zarumieni).
  3. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Przekrój na poł i wyjmij delikatnie żółtka.
  4. Żółtka przełóż do miski z rozgniecionym awokado, dodaj majonez, szczypiorek i koperek. Wszystko dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  5. Jajka nadziewaj przygotowaną pastą. Smacznego!

About the author:

Related Posts

Back to Top