Jajka z krewetkami

Jajka z krewetkami

Jajka z krewetkami

Możliwość komentowania Jajka z krewetkami została wyłączona

Jajka z krewetkami to przepyszna przekąska, którą przygotujesz w kilka minut. Delikatne krewetki świetnie komponują się z jajkiem. Potrawa w oka mgnieniu zniknie z talerza :)

Składniki:

  • 4 jajka
  • 8 krewetek
  • 3 łyżki majonezu
  • Świeży koperek
  • Sól i pieprz
  • Zmielona słodka papryka
  • 10 g masła
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj jajka na twardo, ostudź i obierz ze skorupki. Przekrój na pół i delikatnie wydłub żółtko ze środka.
  2. Żółtko wymieszaj z majonezem, solą, pieprzem i posiekanym koperkiem.
  3. Na patelni podsmaż na maśle krewetki (możesz wcześniej zdjąć im pancerzyki). Przypraw słodką papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Krewetki lekko ostudź.
  4. Połówki jajek nadziewaj farszem, podsyp koperkiem. Na górę każdego jajka ułóż po jednej krewetce. Smacznego!

 

About the author:

Related Posts

Back to Top