Jajeczna sałatka z tuńczykiem

Jajeczna sałatka z tuńczykiem

Jajeczna sałatka z tuńczykiem

Możliwość komentowania Jajeczna sałatka z tuńczykiem została wyłączona

Jajeczna sałatka z tuńczykiem rewelacyjnie sprawdzi się jako drugie śniadanie w pracy czy w szkole. Prosty i szybki w przygotowaniu posiłek jest lekki, zdrowy i smaczny. Nic tylko zajadać :)

Składniki:

  • 6 jajek
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 20 czarnych oliwek
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • Dowolna sałata
  • 1 świeży ogórek
  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na półtwardo (6-7 minut), ostudź i obierz ze skorupek. Pokrój w ćwiartki.
  2. Do miski wrzuć poszarpaną sałatę, pokrojonego w plasterki ogórka i połówki pomidorków. Dodaj kawałki tuńczyka z puszki, oliwki oraz jajka.
  3. Całość przypraw solą i pieprzem, dodaj odrobinę oliwy z oliwek. Wszystko delikatnie wymieszaj i gotowe. Smacznego!

About the author:

Related Posts

Back to Top