Jajeczna przekąska

Jajeczna przekąska

Jajeczna przekąska

Możliwość komentowania Jajeczna przekąska została wyłączona

Prosta i pyszna przekąska, która może stanowić zarówno pożywny lunch jak i smaczną kolację! Do jej przygotowania potrzebne ci tylko jajka, bekon (boczek), kilka kropli oleju, forma do babeczek i ulubione przyprawy!

Formę do pieczenia babeczek nasmaruj olejem (cieniuteńką warstwą). Ułóż w dołkach na babeczki plastry boczku w taki sposób, aby tworzyły gniazdko. Do środka każdej babeczki wbij jedno jajko. Na górę wsyp ulubione przyprawy. Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz do całkowitego ścięcia się jajka!

Jeśli lubisz chrupiący boczek, włóż najpierw formę z samym boczkiem, a jaja wbij do podpieczonego już boczku.

Podawaj z ulubionym pieczywem lub świeżą surówką! Smacznego :-)

About the author:

Related Posts

Back to Top