Jaja faszerowane z serem i chrzanem z nutką kurkumy

Jaja faszerowane z serem i chrzanem z nutką kurkumy

Jaja faszerowane z serem i chrzanem z nutką kurkumy

Możliwość komentowania Jaja faszerowane z serem i chrzanem z nutką kurkumy została wyłączona

To chyba najprostszy przepis na jaja faszerowane!

Ugotuj jajka (tyle, ile chcesz*) :), schłódź i obierz ze skorupek. Przekrój na pół i delikatnie wyjmij żółtka. Przełóż żółtka do miski, zetrzyj odrobinę żółtego sera (50g). Dodaj 2 łyżeczki chrzanu, dużą łyżkę majonezu, przypraw solą, pieprzem. Dla ciekawego smaku i świetnego intensywnego koloru, możesz dodać odrobinkę kurkumy. Wymieszaj wszystko na gładką masę i nafaszeruj jaja. Jeśli chcesz zachwycić gości lub domowników estetyką jajek, wyciśnij farsz rękawem cukierniczym lub specjalną szprycą do kremów.

Na koniec ozdób jaja świeżą zieleniną i słodką papryką!

Smacznego:)

*Nasz przepis jest na około 4 jaja.

About the author:

Related Posts

Back to Top