Faszerowane jajka w skorupkach

Faszerowane jajka w skorupkach

Faszerowane jajka w skorupkach

Możliwość komentowania Faszerowane jajka w skorupkach została wyłączona

Jajka można faszerować na dziesiątki różnych sposobów. Oryginalnym pomysłem jest przygotowanie jajek faszerowanych w skorupkach. Nie tylko ciekawie wyglądają, ale i wspaniale smakują.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 łyżka natka pietruszki
  • Sól i pieprz
  • Bułka tarta
  • 1 łyżeczka masła
  • Olej do smażenia
  • Kilka plasterków szynki

 

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj jajka na twardo. Nieobrane jajka przekrój wzdłuż na pół. Delikatnie wydrąż żółtko i białko, pozostawiając puste skorupki.
  2. Szynkę pokrój w kosteczkę, a natkę pietruszki drobno posiekaj.
  3. Żółtka i białka rozdrobnij widelcem, dodaj natkę, szynkę i miękkie masło. Jeśli farsz słabo się klei, dodaj więcej masła. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Skorupki napełnij farszem i posyp bułką tartą. Na patelni rozgrzej olej. Ostrożnie ułóż skorupki w ten sposób, by bułka tarta przylegała do patelni. Smaż do momentu aż bulka tarta się zarumieni.
  5. Gotowe jajka można jeszcze posypać natką pietruszki. Najlepiej smakują na ciepło. Smacznego!

About the author:

Related Posts

Back to Top