Domowy burger z jajkiem

Domowy burger z jajkiem

Domowy burger z jajkiem

Możliwość komentowania Domowy burger z jajkiem została wyłączona

Dla wszystkich fanów hamburgerów mamy nie lada gratkę. Domowy burger z jajkiem to prosty i przede wszystkim smaczny sposób na pożywny posiłek. Palce lizać :)

 

 

Składniki na 1 burgera:

  • 1 duża bułka pełnoziarnista
  • 1 jajko
  • 60 g mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego
  • 2 liście sałaty
  • 1 plaster pomidora
  • odrobina masła i oleju do smażenia
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek, zioła prowansalskie, słodka papryka
  • keczup, musztarda lub ulubiony sos (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

  1. Mięso przypraw, uformuj w okrągły kotlet i usmaż na oleju.
  2. Sałatę i pomidora umyj. Ukrój dość gruby plaster pomidora.
  3. Na maśle usmaż jajko sadzone, dopraw solą i pieprzem.
  4. Bułkę przekrój na pół. Na spodzie bułki ułóż kolejno liść sałaty, usmażony kotlet, plaster pomidora i drugi liść sałaty. Na górę nałóż jajko sadzone. Jeśli masz ochotę, wewnętrzną stronę bułki możesz wysmarować keczupem lub dowolnym sosem. Smacznego!

About the author:

Related Posts

Back to Top