Bezy z owocami

Bezy z owocami

Bezy z owocami

Możliwość komentowania Bezy z owocami została wyłączona

Jajka doskonale nadają się do przyrządzania pysznych deserów. Z białek można upiec idealnie kruche bezy z owocami, które z pewnością posmakują każdemu.

 

 

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • Bita śmietana
  • Ulubione owoce, np. maliny i borówki

Sposób przygotowania:

  1. Oddziel białka od żółtek. Do przygotowania bezów potrzebne są nam jedynie białka.
  2. Ubij białka na sztywną pianę. Możesz dodać szczyptę soli, by lepiej się ubijały.
  3. Do ubitej piany dodawaj stopniowo cukier i cały czas ubijaj masę. Powinna być sztywna i lśniąca.
  4. Blachę pokryj papierem do pieczenia. Za pomocą specjalnej szprycy wyciskaj na blachę dowolne kształty. Piecz w temperaturze 120 stopni przez około 1,5 godziny. Co jakiś czas sprawdzaj, czy bezy się nie zarumieniły.
  5. Na upieczone bezy nałóż bitą śmietanę oraz ulubione owoce. Smacznego!

About the author:

Related Posts

Back to Top